46e Internationale 15-augustochten Hertsberge Op 15 augustus, een feestdag hier, besloot ik om te gaan wandelen in Herstberge. Wandelclub Beernem vzw organiseerde daar zijn 15 augustustochten, voor de 46e keer. Vriendlief was thuis en wou mee gaan, dus met twee op weg.

We kozen voor de 6 km. De startzaal was overvol op het moment dat we aankwamen dus snel even een boterham eten en vertrekken.

Iets na de start stond een stand van Regatta denk ik, maar aangezien het regende wouden we snel starten voor we nat geregend waren.


Het eerste stuk bracht ons via een verharde weg in de bossen.
Het had goed geregend, dus het was wel wat drassig, niet zo handig met die oude versleten sportschoenen. De wandelschoenen nog steeds thuis gelaten omdat de drukpunten nog niet genezen waren.


De foto's zijn niet zo duidelijk aangezien ze met mijn gsm genomen worden, maar het gedicht zegt:
Meersen zijn weiden waar sloten en grachten met water mogen morsen als ze het even niet meer kunnen slikken. Ze bedanken ons met een bloemetje.

Jammer is het niet zo duidelijk om het bord te fotograferen, maar het ging er om dat men hier de heide zich laat herstellen samen met de hulp van Gallowayrunderen.


Door de modder ploegen...


Paddestoelen...
Op verschillende plaatsen kwamen we deze controleposten tegen. Deze zijn blijkbaar van orientatiesport, een beetje zoeken legt me uit dat dit een sport is om met kaart en kompas op zoek te gaan. Dit is blijkbaar op tijd, ook deze controlepunten?

En ook deze merkwaardige bomen moesten even op de foto. De wortels lijken hier een stuk hoger te zijn.


Als je goed kijkt zie je de paddestoelen... 


Deze kasseiweg leidt ons naar de rustpost, een boerderij in het midden van al dat groen...Een eenzame kraai in het midden van de weide


Een vijver vol eendekroos en 2 schattige eenden


Hier was men begonnen met het boren van een put om steenkool te vinden in 1898, jammer genoeg op 350 meter diepte stootte men op een hard gesteente en stopte men de boring. Op dit moment is hij in gebruik als waterput.De toren van Rapunzel?


Ja, 1 van mijn zwaktes... als er ergens een kat is heb ik die gezien.De rustpos, geen echte controle, maar wel genoten van een lekker hoeve ijsje.


Een eindje verder komen we aan een educatie/museum denk ik vooral voor kinderen. Het was gesloten en het begon weer te regenen, dus zijn we snel verder gegaan. Het leuke hieraan is dat de reling van het terras de bladeren waar je een boom of struik kan aan herkennen in metaal heeft.
Waar dit merkwaardige ding voor dient weten we niet...


Elfenbankjes


En dan verdwijnen we uit de bossen en volgen we de weg terug naar ons startpunt...


Het was een zeer leuke wandeling, en stempel 3 met de sticker ook weer in het boekje. Dit maakt het totaal op 20,3 km.46e Internationale 15-augustustochten Hertsberge
Wandelclub Beernem vzw
15 augustus 2017
Tocht gekozen: 6 km

Totaal aantal km: 20,3

2 opmerkingen:

  1. ook al was het regenweer een spelbreker, het is toch een mooie tocht geworden gezien de vele en mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goe bezig Barbara super mooie foto's heb je van je wandelingen.
    Groetjes
    Marie-Claire

    BeantwoordenVerwijderen