Dwars door Kruishoutem

Het is van vorige week geleden dat ik gewandeld had (tijdens de week jammer genoeg geen tijd meer) en dus stond ik te popelen om vandaag te gaan wandelen. De app bekeken en beslist om naar Kruishoutem te gaan, de eiergemeente. Eieren heb ik niet gezien, maar wel veel andere dingen.De startplaats bevond zich in een gebouw waar ook kind en gezin zich bevindt en deze graffiti tekening stond op de muur. 


En vol goeie moed beginnen we er aan.


Marktplein van Kruishoutem.


Hier waren een hele hoop sportvelden bij elkaar: voetbalvelden, tennisvelden. Al heel vroeg stond men daar te tennissen vandaag.


Vogels en vlinders te zien.


Twee geitjes in een tuin.


Wat deze bloemen zijn weet ik niet, maar de bij die netjes poseerde voor mij moest ik toch even fotograferen.


Ik denk dat dit sluimererwten of zo zijn? Er hingen peulvruchten aan zoals erwten, maar ik dacht altijd dat erwten witte bloemetjes hadden.


De splitsing. Hier kon ik nog terug krabbelen en naar de 6 gaan maar ik ben voluit voor de 10 gegaan.SchrikdraadHet is waarschijnlijk moeilijk te zien, het bord is al wat versleten maar dit is het bord voor de Blinkerroute, een fietsroute van ongeveer 30 km door Kruishoutem langs plekjes van Marc De Bel zijn jeugd. Marc De Bel is een jeugdboekenschrijver afkomstig uit Kruishoutem en de gemeente komt vaak aan bod in zijn boeken al heet deze in zijn boeken Kruishem. Toen ik nog een tiener en jonger was was hij mijn favoriete schrijver. Blinker is van de hoofdpersonages uit een boekenreeks. Een leuk weetje, Blinker en het Bagbag juweel is verfilmd en is grotendeels opgenomen in de gemeente waar ik opgegroeid ben: Hemelveerdegem. Je kan me trouwens een paar seconden in beeld zien in de film. Toen was ik 13 jaar of zo.


Dit bordje kwam ik regelmatig tegen en iets later zouden we ook een stuk van het pad bewandelen.


Het eerste onverharde stukje komt er bijna aan.


Hier had ik een beetje moeite mee, ik ben niet echt slank en paste er maar net tussen.


In plaats van op een echt pad kom je in een wei terecht. Ik vermoed dat het daarom zo smal was zodat de koeien niet weg kunnen. Gelukkig was er geen stier op de wei maar een koe die enkel oog had voor gras.
Oeps, mijn vinger voor de lens. Ook hier weer zo'n smal doorgangetje om naar het eigenlijke pad te gaan. Hopelijk helpt het wandelen om af te vallen en kan ik er binnenkort iets makkelijker tussen.
Zou dit een van de verstopplekjes van Marc De Bel geweest zijn?


Heel smal en schuin, misschien toch eens investeren in van die wandelstokken?"Dit plekje werd verkozen tot het mooiste natuurpunt van uw gemeente"


Hier was het wel heel erg smal en schuin en als je zou vallen lig je meteen paar meter diep met flink wat prikkeldraad.Hierna een goeie berg omhoog, die zie je niet op de foto, maar die komt er wel aan...De kastanjes vallen al goed.


Normaal neem ik geen foto's van bewoonde of nieuwbouw huizen, maar dit vond ik toch wel leuk. Een voortuin vol pompoenen en zonnebloemen.

Wij hebben maar een stukje van de Kordaalroute gedaan, maar het lijkt een veel grotere en ook mooie route te zijn.


Na 5 km dikke rust verdiend. 


Deze man (ik ben vergeten zijn naam te vragen) was me al voorbij gewandeld terwijl ik foto's stond te nemen en in de rustpost hebben we samen even gebabbeld terwijl we genoten van een drankje. Hij wandelt al 5 jaar na een ongeval en heeft al heel wat meer kilometers er op zitten dan ik er heb. Hij vroeg me om een foto te nemen dus hierbij... Ik heb nog een stukje met hem samen gewandeld, maar ik kon hem niet bijhouden, dus terug op mijn eigen tempo gewandeld.Terug verharde wegen, hier was het wel een eindje.


Donkere wolken begonnen zich te verzamelen, laat ons hopen dat droog blijft...


Prachtige kleine paarse bloemetjes maar ook hier ken ik de naam niet van.En toen hadden we ineens pech. Een paar kleine druppels die al snel een serieuze regenbui werden. Regenjas zat nog in de auto omdat ik het weer als goed had ingeschat dus even een spurtje getrokken om sneller aan de start te komen maar jammer genoeg ging het rennen mij niet zo goed af dus maar snel weer gewoon gewandeld. Of je nu rent of wandelt, nat wordt je toch. Foto's nemen lukte al niet zo goed meer want een gsm en water, toch eentje met touchscreen, gaan niet echt samen. Het lukte niet meer om foto's te nemen.Net voor het einde kwamen we langs een kerkhof. Ik wou gaan kijken of er Wereldoorlog 1 monumenten waren maar er was er alleen maar eentje van Wereldoorlog 2 te bespeuren. Rond het monument stonden de graven opgesteld en er bleken ook een aantal vrouwen te liggen. De namen waren nog amper leesbaar en sommige zijn er gewoon terug op geschilderd.In de startzaal kwam ik de man waarmee ik in de rustpost had gezeten terug tegen, dus zoveel na hem ben ik niet aangekomen. Daar vertelde hij me dat hij de foto's verzamelt die mensen van hem nemen op wandelingen dus hierbij nog een foto. Misschien kom ik hem nog een keer tegen op een volgende wandeling. 


Moe maar voldaan kon ik terug naar huis keren. Het was een prachtige wandeling, alleen jammer van die serieuze regenbui maar daar kunnen de organisators natuurlijk niks aan doen. Waar ik vorige week mijn enkel had omgeslagen en de 10 km niet kon uitwandelen is het me vandaag gelukt. Wel wat spierpijn en zere voeten, maar ik ben trots op mezelf. 3 weken geleden kon ik nog niks, heb ik lopen wenen op de 6 km (die dan 8 bleek te zijn), liep ik te vloeken op een 5 km en nu... Voorlopig hou ik het een paar weekjes op 9 a 10 km in 1 keer en dan kan ik weer opbouwen.

Dwars door Kruishoutem
De Scheldestappers
Tocht gekozen: 10 km

Totaal aantal km: 59,31 opmerking: